A budapesti német nyelvtanfolyam

A reggeli újság, és egy jó kávé. Nekem így indul a nap. Neked hogyan?

A megszokott ritmus

Mindenkinek nehéz felkelnie reggel azt gondolom. Persze vannak hajnalban kelők, akik megszokták hogy éveken keresztül egy meghatározott időben kelnek, ők szerintem nem is tudnak tovább aludni. Nagyon nehéz az ember megszokott ritmusán változtatni.

Az egyik barátnőm párja Karcsi évekig dolgozott egy munkahelyen. A maga kis ütemében, és 12 órában állandó nappalos műszakban. Aztán miután megszűnt a munkahelye, és másikat kellett keresnie, persze hogy nem talált ilyet. Most 3 műszakban dolgozik, és egyszerűen nem tud hozzá szokni. Évekig egy megszokott ritmusban élt, és most nem tud átállni arra, hogy most nem úgy van. Azt is elhiszem hogy nehéz lehet átállni arra hogy nappal alszol, éjszaka pedig dolgozol.

Sokan vannak, akik nem tudnak mondjuk korán kelni, de fent tudnak maradni sokáig. Érdekes, az egyik rokonunk is ilyen. Igaz már nem kell neki dolgoznia, mert talán egy éve ment nyugdíjba, de nem tud korán lefeküdni soha. Őt még nyugodtan lehet hívni éjfél magasságában mert biztosan ébren van.sunrise-1239727_640

A reggeli felkelés

Eléggé nehezen tudom magam kiszedni az ágyból reggelente. Igazából minden reggel az motivál, ha én elalszom, akkor rajtam kívül mindenki el fog. Igaz ez elég nagy teher, mert még véletlenül sem nyomhatom le az órát vagy a telefont. Egy darabig az ágy mellett volt az ébresztő óra, de ma már nem. Pár alkalommal előfordult hogy visszanyomtam, és elaludtunk. Utána meg kapkodás, hogy mindenki oda érjen mindenhová. De hét nem egymagam vagyok, és nem csak magamat kell összeraknom menetre készen.

Sőt, nem tudom, hogy ki hogy van vele, nekem kell egy kis idő reggel, hogy észhez térjek. Egy negyed óra, húsz perc legalább. Addig kényelmesen készítek egy kávét, ha úgy alakul, még az újságot is átlapozom. Persze erre nem minden reggel jut idő, hiszen van hogy kapkodás van.

Múltkor pont egy érdekes cikket olvastam a budapesti német nyelvtanfolyamról az újságban. Persze a cikk végére nem értem, mert az egyik gyerek nem találta a lakás kulcsát, a másik meg a torna cipőjét. Nem minden reggel mehet simán, de azt hiszem a hétköznapok már csak ilyenek.