Angol nyelvtanfolyam születésnapra!

Viszonylag régóta dolgozom annál a cégnél, ahol most vagyok, de azt kell, hogy mondjam: ez nem is nagyon fog változni. Annyira jó a közeg, annyira közvetlen és kedves mindenki, amilyet egyetlen korábbi munkahelyemen sem tapasztaltam. Irodaszerek forgalmazásával foglalkozunk, van egy raktárunk egy irodával ahonnan mi, irodisták kezeljük és koordináljuk a dolgokat. Egészen jól megy a szekér, jó néhány intézménnyel, céggel, irodával állunk szerződésben, akiknek rendelés alapján csak mi szálltjuk a különböző irodai kellékeket. Én is ezen a részlegen dolgozom, rendeléskezelő vagyok, hozzám futnak be a hívások, mailek amikre reagálnom kell. Én tartom a kapcsolatot aqz ügyfelekkel is, és mivel több ügyfelünk is külföldi, így nagyon fontos, hogy jól és érthetően beszéljek angolul.
Manapság már szinte elvárás, hogy az anyanyelveden kívül valamilyen idegen nyelvben is járatos legyen az ember, luxus úgy élni, hogy csak a saját hazád szülötteivel tudsz szóba elegyedni. Hogy most ez a nyelv a német, a svéd, az orosz, vagy éppen a mandarin-kínai, az mindenkinek a maga dolga, de mindezek mellett, úgy hiszem, alappá vált legalább egy kicsit beszélni angolul.

Annak ellenére, hogy most ilyen nagy mellénnyel beszélek nyelvtudásról és követelményekről, be kell, hogy valljam: én sem túl régóta tudok angolul ilyen jól. Igazából a tudásom alapszintűnek is csak nagy jóindulattal volt mondható azelőtt, de aztán jött a mostani álláslehetőség, viszont azt előre leszögezték, hogy bizony ehhez szükség lesz erre a nyelvtudásra is. Mivel nagyon kellett ez a munka, így őrült módjára elkezdtem keresni, hogy hol van olyan angol nyelvtanfolyam, ami viszonylag rövid idő alatt, megfizethető áron ad egy stabil angoltudást. Így futottam bele a Converzum nyelviskola képzéseibe, ahol meglepően alacsony áron lehet különböző szintű tanfolyamokra jelentkezni, ráadásul a szintfelmérés is ingyenes volt! ennél nagyobb segítséget egy álláskereső nemigen kaphat.
A tanfolyam nem volt hosszú, de minden perce, minden forintja megérte, mert így, a tudással felvértezve egy-kettőre belejöttem a munkába, mostanra pedig már rendelkezem annyi gyakorlattal, hogy töprengés nélkül, folyékonyan tudok beszélni a külföldi ügyfelekkel.

Van nekünk egy raktáros kollégánk, mindenki csak Béla bácsiként emlegeti, mert nála talán csak a tulajdonos van régebb óta a cégnél. Nagyon kedves, figyelmes, jópofa figura, igazán megtölti élettel még a legunalmasabb napokat is. A feladata mondjuk nem elméleti asztrofizika – a leküldött rendeléseket kell összekészítenie, és segíteni a többieknek, tapasztalatlanabbaknak. Viszont a munkája sosem marad elvégzetlenül, és hibát is a lehető legritkábban vét. Csak hát nem túl tanult szegénykém, olyan igazi kis egyszerű öreg. Tudomásom szerint az alap 8 általánosa van meg, semmi több, de hát akkoriban amikor ő dolgozni kezdett egy kicsit még máshogy működtek a dolgok.
Egyszer egy céges karácsonyi bulin kissé már vidámabb hangulatban megjegyezte, hogy bár nagyon boldog és már nemigen vágyik semmire, azért a nyelvtudásunkat, na azt egy kicsit irigyli. Szerintem akkor még sejtelme sem volt, hogy micsoda tippet adott nekem ezzel!

angol nyelvtanfolyam

Béla bácsi idén lett 55 éves, és a többiekkel úgy gondoltuk, hogy jó lenne meglepni valamivel. Pont kapóra jött a kis megjegyzése a buliról, és bedobtam a többieknek, hogy írassuk be nyelvet tanulni, egy angol nyelvtanfolyam biztosan lázba hozná. Mindenki egyetértett velem, jó ötletnek tartották, úgyhogy összedobtuk rá a pénzt és felköszöntöttük az öreget.
Béla bá’ azt sem tudta, hová legyen nagy örömében, nem is gondolta volna, hogy a kis panasza értő fülekre talál majd, erről pedig, mint mondta, álmodni sem mert.

Becsületére legyen mondva, elvégezte a tanfolyamot. Még ha akadtak is nehézségei, kezdő létére nagyon szépen belejött, és mára már ennyivel is gazdagabban érezheti magát, nem mintha előtte ne lett volna elégedett. De azért az látszott rajta, hogy ez a kis plusz sokat tornázott a büszkeségén.