Babakocsit venni tényleg olyan nehéz?

A multimédia sok különböző iparágban jelen van, így nálam sincsen másképp, főleg, hogy olyan munkát végzek, amihez napi szinten használom a számítógépet, írok szövegeket, készítek videókat, amiket megvágok, hanganyagokból is dolgozom. Eléggé sokrétű a feladatköröm, de ez más kollégáimnál is így van.

A munkámnak köszönhetem, hogy anno megismerkedtem a párommal. Ő informatikus, már kiskorában eldöntötte, hogy ezzel szeretne majd foglalkozni, mert nagyon érdekelte őt, hogy hogyan állnak össze azok a számítógépes játékok, amivel kicsiként játszott.

Már sok éve együtt vagyunk, azóta össze is házasodtunk. Egy évvel ezelőtt pedig megszületett a kisfiúnk is, Laci. Néhány ismerősömtől, aki már gyereket szült vagy éppen ő is egyidőben volt velem terhes, hallottam, hogy milyen nehézséget okoz vagy éppen okozott nekik, hogy megtalálják a megfelelő babakocsi.

Én akkor még csak négy hónapos terhes voltam, számtalan más dolog volt, amivel akkor foglalkoznom kellett és gondoltam, hogy a babakocsi kiválasztása még kicsit várathat magára.

Azonban miután meghallottam őket, hogy mennyire szenvednek ezzel, vagy azt, hogy milyen sokat kellett utánajárniuk, gondoltam, itt az ideje, hogy a férjemmel kicsit jobban beleássuk magunkat a témába, mielőtt kifutunk az időből vagy éppen a nagy rohanásban kapunk ideggörcsöt ettől az egésztől.

Videókat néztünk az interneten és cikkeket olvastunk arról, miként érdemes babakocsit vennünk. Sok keresgélés nem kellett ahhoz, hogy rájöjjünk, multifunkciós babakocsira lesz szükségünk.

Aztán meg is találtuk a megfelelő weboldalt, ahol könnyedén megtaláltuk a számunkra megfelelő járgányt. A babakocsik.hu nagyon jól összerakott weboldallal rendelkezik. A kínálat náluk óriási, mégis nagyon könnyen el lehet igazodni az oldalon, így könnyen megtalálhatod azt, amire neked szükséged van. A babakocsik mellett mindegyiknél ott van egy nagyon részletes leírás, rengeteg képpel, sőt, még videó is van arról, hogyan kell összecsukni, illetve szétnyitni a babakocsikat.

Megtaláltuk aztán azt, amelyik nekünk a legjobban tetszett. Ez egy fekete babakocsi, amit születéstől kezdve körülbelül a baba négy éves koráig simán lehet használni. Stílusos, letisztult design-ja van, nekem pont ilyen volt az elképzelésem. Nagyon sok mindent tud, rengeteg előnye van, ezért úgy gondolom, hogy az ár-érték arány is teljesen megfelelő. A sport résszel együtt össze lehet csukni, a szerkezete igazán könnyű és emellett kompakt is. Van hozzá egy hordtáska, a matraca nagyon puha, a napellenző kihajtható, ami azért jó, mert így séta közben a napos időben is kényelmesen tud pihenni benne a pici baba.

Emellett érdemes még megemlíteni még azt is, hogy légáteresztő a kupola része, ez biztosítja a kicsinek az egyenletes hőmérsékletet a babakocsiban. Még a pelenkázótáska is összehajtható. Rengeteg pozitívuma van ennek a babakocsinak.

Amikor eldöntöttük, hogy ezt vásároljuk meg, megnéztük a kapcsolat fülecskén azt, hogy hol van a bolt, mi a telefonszámuk, mert hát szerettük volna őket először felhívni, mielőtt odamentünk volna. Nagyon készségesek és kedvesek voltak velünk, így megbeszéltük, hogy már másnap elmegyünk a boltba. Tekintve a rugalmas nyitvatartási időt, ez nem okozott problémát. Amikor megnéztük személyesen is, csak még jobban rabul ejtett minket, így nem teketóriáztunk sokáig, eldöntöttük, hogy megvesszük. Aztán hazahoztuk, összeraktuk, megmutattuk a többieknek is. Mindenkinek nagyon tetszett. Úgyhogy utána már ezzel nem is volt más dolgunk, intézhettünk a többi dolgot. Hiszen egy baba érkezéséig nagyon sok mindent el kell intézni, és mi sem tétlenkedtünk. Nem is értem, miért mondták azt, hogy egy igazán jó babakocsit találni, az nagyon nagy munka. Mi elég hamar megtaláltuk az álom babakocsit.