Csabinak igaza volt: a klíma szereléssel együtt megérte

A multimédia világában, ahol egyre nagyobb az online tér bizony sok dolog könnyebb, de meg vannak az árnyoldalai is a dolgoknak. Könnyebb tartani a kapcsolatot a rokonokkal, ismerősökkel és barátokkal, hiszen annyi felület van amin lehet kommunikálni. Viszont elveszhet a személyes kapcsolat, hiszen smilyek-ból és pár sorból nehezebb kiismerni a másikat. Így van ez a szórakozással is, könnyebben elérhetőek a filmek, videók, amelyek kikapcsolnak egy nehéz nap után, viszont fontos, hogy jól válasszuk meg az ilyesfajta tartalmakat is. Hogy semmiképp se legyen káros ránk nézve, meg egyebek. Na és mi van az online vásárlással? Sokan tartózkodnak tőle, de ez a jövő! Muszáj haladni a korral, különben lemaradunk és semmihez se fogunk érteni! Az pedig nagyon szomorú dolog lenne. A technika fejlődik, és egyre több problémánkra kínál megoldást. Például mostanában egyre több háztartásban és munkahelyen válik alapvető berendezési tárggyá a klíma. Persze, van ahol még nincs, de én úgy gondolom, idővel mindenhol lesz. Amikor az ember már sok mindent elér, szerez egy jó állást, megnősül, házat vesz, akár kocsit is és esetleg gyereke is lesz, akkor érzi azt, hogy talán… talán elért valamit az életben. Ezek nagy dolgok. De a kis dolgok is okozhatnak örömet, azokat is meg kell becsülni.

Amikor én először költöztem abba a házba, ahol most is lakunk, minden megvolt, mégis sokáig úgy éreztem, valami hiányzik. Áthívtam a barátaimat házavatóra, és a buli közben arról beszélgettünk, hogy mi hiányzik.

  • Szerintem a klíma! – mondta Csabi. – Meglátod, nyáron meg fogsz sülni!
  • Érdemes tehát akkor már most beszereltetni?
  • Igen. Az Rcoolt javaslom ilyen szempontból. Náluk ha jól emlékszem, a klíma szereléssel együtt most nagyon jó áron van. És a wi-fi vezérlésnek köszönhetően az okostelefonoddal is tudod irányítani. Nagyon modern!
  • Jól hangzik.
  • És három év garancia van mindegyik klímára, tehát szerintem mindenképp megéri! – mondta Zsolt, akinek tudtommal szintén Rcool klímája van otthon.
  • Akkor ezzel meg is oldódott a problémám. Rcool klímára lesz szükségem!
  • Igen! Ott a falon az a kis üres rész! Oda pont egy oldalfali klíma való! – mutatott a falra Csabi.

A falam tele van képekkel, kevés hely van rajta, és egy kicsit kételkedtem abban, hogy elférne a falon egy klímaberendezés. De végül mégis arra adtam a fejem, hogy rendelni kéne egyet. De még milyen jól gondoltam! Fel is mentem az Rcool honlapjára és ki is választottam egy berendezést, ami pont akciós volt. Nagyon sok funkció volt a klímán, például meglepődtem, hogy öntisztító is, ráadásul párátlanít is. Nem is késlekedtem, és felhívtam a klíma szerelőt és még megkérdeztem tőle azokat, amiket szerettem volna. A szerelő mindenre készségesen válaszolt, és megbeszéltünk egy időpontot, amikor kijön és beszereli.

A megbeszélt  időpontra kijött a szakember és nagyon gyorsan beszerelte. Utánvéttel fizettem az elővigyázatosság kedvéért, de felesleges volt emiatt aggódni. A szerelő nagyon becsületes volt, és nem kért külön pénzt a munkájáért. Azt mondta ami a hirdetésben van, az szent, az árban benne van a szerelés is. Egyáltalán nem fizettem sokat. Csabinak és Zsoltinak igaza volt, nem kell nyárig várni az ilyenekkel, legjobb mindent akkor elintézni amikor van az akció. Később úgyis kifizetődik. És igazam is lett!

A következő házibulin a srácoknak is tetszett az új berendezés, és Csabi külön örült, hogy pont arra a helyre szereltettem fel a klímát, amelyiket ő mutatta a házavató bulin. Jó volt, hogy aztán nyáron már nem kellett ezzel foglalkozni, csak az utazást tervezni, na meg az esküvőt. De ez már egy másik történet! A klíma története csupán annyi, hogy jó vásárt csináltam, a haveroknak is tetszik, meg a páromnak, és nekem is.