Feleségem története – köszönöm swarovski!

Gyakran olvasgatok fórumokat, ez mostanában az új hobbim. A kedvenceim a baba-mama oldalak, mert elég sok érdekes nyelvi megfigyelést lehet tenni rajtuk, ha az ember érdeklődik a kicsinyítő és egyéb aranyossá tevő képzők iránt. Néhány napja rátaláltam egy olyan fórumra, ahol ékszerekről beszélgetnek a nők: ez nekem pont kapóra jött, mert mostanában akartam megkérni a barátnőm kezét, és érdekelt, milyen véleménnyel vannak egyes márkákról.

Kedves szívvel ajánlottak legtöbben egy ékszershopot, és odavoltak a weblapon árusított swarovski ékszerekért. Böngésztem egy kicsit az oldalt, és találtam egy gyönyörű swarovski kristályos gyűrűt. Gömb alakú volt benne a dísz, a karika pereme pedig nagyon vékony volt, ettől pedig valahogy elegáns, de vagány benyomást keltett. Akkor rögtön úgy éreztem, hogy megtaláltam a Jázminnak való eljegyzési gyűrűt. Szinte láttam magam előtt az arcát, hogy külön felderül az eljegyzés örömén kívül annak, hogy milyen hozzáillő ékszert vásároltam.

ékszershop

Az ékszershop oldalán lévő felület megkönnyítette a vásárlást. Betettem a kosárba a választott gyűrűn kívül egy karkötőt is, ami passzolt a gyűrűhöz: ha már lúd, legyen kövér alapon.

Izgatottan vártam, hogy megérkezzen Jázmin eljegyzési ékszere. Mivel biztosra akartam menni, még aznap délután ellinkeltem Juditnak, a legjobb barátnőjének a gyűrűt, hogy mondjon véleményt, bírálja el nyomban, nehogy valami tragédia történjék, esetleg ne tetsszen Jázminnak az ékszer. Én bíztam nagyon a fórumos nőkben, de 100%-os megnyugvást csak Judit szava érhetett el bennem.

Judit nagyjából tíz percen belül válaszolt, ráadásul pozitív volt a megítélése a gyűrűt illetően. Boldog voltam, alig vártam azt a hétvégét, amikor odaadhatom ennek a kedves kis lénynek élete egyik legmeghatározóbb ajándékát. Már csak amiatt aggódtam, hogy igent mondjon, de hát az ilyen rizikós vállalkozások ezzel járnak. Nem volt bennem kétség afelől, hogy boldog életet élnénk, de a nők igencsak szeszélyes entitások, aztán a jó ég tudja Miss. Impulzív milyen véleménnyel lesz éppen a kapcsolatunkról, amikor minden bátorságomat összeszedve végre letérdelek elé.

Az ékszershopos rendelésem pont időben érkezett. Még a csomagolással sem kellett bajlódnom, mindent elintéztek helyettem. Jázminnak azt mondtam, a hétvégén otthon leszünk, de amikor pénteken hazaért a munkából, a cuccait már Judittal bepakoltuk a kocsiba (jó barátnő lévén segített nekem kiválogatni a barátnőm szeretett ruháit és kiegészítőit, plusz eljött velem vásárolni ajándékba egy csinos ruhát is cipővel, hogy teljes legyen a szett. Jázmin egészen meglepődött, nem számított erre, elsőre egy kicsit nyűgösen is reagált. Amikor viszont letérdeltem elé a kertben, és elővettem a gyönyörű jegygyűrűt, egészen megváltozott az arca. Sírva fakadt örömében, azt mondta, megint valami bolondságot találtam ki, azt hitte, elviszem paintballozni vagy valami hasonló botorsággal állok elő megint (nem mondom, hogy nem jellemző rám az ilyesmi, de na, láss csodát, van hajlamom a romantikára is!)

Jázmin igent mondott, és egy csodálatos hétvégét töltöttünk együtt egy kedves kis farmon, vidéken. Nagyon boldog volt, szinte ragyogott, az ékszershopból rendelt gyűrű pedig vetekedett ezzel a ragyogással.

Azóta sem bántam meg a döntésemet, sem azt, hogy elvettem ezt a csodálatos nőt, ahogyan azt sem, hogy swarovski köves gyűrűt rendeltem neki – néha jó, ha az ember az interneten tájékozódik, ki tudja, ha valami csúnya bizsut rendeltem volna, igent mondott volna-e nekem a feleségem? Szóval ilyen életre szóló házasságok is virágozhatnak a netes kalandokból, böngészésekből.