A jó termékhez jó reklám kell

A multimédia lényege, hogy alapvetően több módszerrel is hatni kíván ránk. Nem csak hangot, vagy képet látunk, hanem egyszerre több mindent. A videó szövege, képi világa, zenéje, esetleg feliratozása mind közös célt szolgál. Így épülnek fel a mai reklámok is. Az élénk színek, a különböző hangok, a szövegek megfogalmazása, mind arra összpontosul, hogy az adott termék, vagy maga a reklám minél inkább a fejünkbe vésődjön, hogy amikor épp vásárolni készülünk, és azon gondolkozunk, hogy melyik mosóport is vegyük, akkor majd az ugorjon be nekünk. Persze nem csak idegesítő reklámok léteznek, illetve a minőségi, értelmes, és hasznos termékeknek is szükségük van néha egy kis népszerűsítésre. Ahogy a mondás is tartja, jó bornak is kell a cégér.

Persze van, hogy nem a TV-ben látunk meg valamit, ami elnyeri a tetszésünket, hanem mondjuk interneten. Ilyenkor is az a lényeg, hogy mérlegeljük, valóban szükségünk van-e az adott tárgyra, vagy csak azért vesszük meg, mert épp rábeszélnek minket. Illetve, azt is érdemes végiggondolni, ha már eldöntöttük, hogy kell nekünk az a valami, hogy ár-érték arányban tényleg megfelelő-e az a kecsegtető ajánlat.

Nekem a múltkor sikerült találnom egy valóban nagyon jó lehetőséget.  Egy klímáról beszélek, amit végül beszereltettünk az otthonunkba.

Elsőnek megnéztem, hogy mennyi lesz a klíma szerelés ár. Alapvetően kis keretem állt rendelkezésre ilyen téren, így egy bizonyos összeg túllépését semmiképp nem engedhettem meg magamnak. Szerencsére ez esetben bőven az erőforrások határain belül maradtam végül, bár ez engem is meglepett.

Az online leírásban sok érdekes információval szembesültem. Az első dolgom volt, hogy kiderítem mi igaz belőlük. Szerencsére az egyik ismerősöm már pár évvel korábban szereltetett be hasonló gépet, így volt kihez fordulnom. Első körben azt szerettem volna megtudni, hogy valóban olyan egyszerű folyamat-e a beszerelés. Szerencsére megnyugtatott, hogy amit olvastam az tényleg úgy van, valóban pár óra alatt elkészül vele egy tapasztalt szerelő, és még akkor is csak egy, maximum két órával tart tovább a dolog, ha falon keresztül kell megoldani a csövezést. A szemetet is eltakarította maga után a munkás, így a szereléssel kapcsolatos többi információ is alátámasztást nyert. Bár szerintem minden munkánál természetesnek kéne lennie, hogy aki a piszkot termeli, az is takarítja el. Örülök, hogy van még olyan vállalkozás a földön, ahol ezt be is tartják. A beszerelés tehát pipa, úgy néz ki valóban egyszerűen és gyorsan megoldható.

Mi a helyzet a teljesítménnyel? Barátom elmondta, hogy amióta használják a gépet, azóta nem igazán volt rá panasz. Negyed óra alatt legkésőbb mindig beállíttatta a megfelelő hőmérsékletet a berendezés, ami szép eredmény szerintem, és szintén boldogan jegyeztem meg, hogy úgy látszik egy olyan termékleírást olvastam, ami nem a marketinges túlzó fogásoktól hemzseg, hanem valóban azt írja le, ami a valóság.

Olvastam arról is, hogy ezek a modern klímák kifejezetten környezet kímélők. Ezt úgy érik el, hogy energiatakarékos az üzemeltetésük, így évente akár 30%-al kevesebb áramra van szükség a beépítés után. Ezzel persze nem csak arra figyelnek, hogy minél kevésbé szennyezzék a környezetet azok a családok, akik ezt választják, hanem a hosszú távú fenntartási költségei a gépnek szintén jóval kevesebbek. Szerencsére ebben a fontos kérdésben is megerősítő választ kaptam az ismerősömtől, aki elmondta, hogy valóban érzékeli a számlákon, hogy nem fogyaszt annyi áramot.

Egyetlen dolog érdekelt már csak, hogy valóban jól működik-e a hideg időben való fűtés a gép segítségével. Szerencsére egy telet már átvészelt a berendezés barátomnál, így ezzel kapcsolatban is fel tudott világosítani. Állítása szerint, nem annyira használták, de amikor mégis kellett, akkor zökkenőmentesen működött.

Az, hogy wifin keresztül lehet irányítani bármilyen okos kütyüről, illetve, hogy hosszabb távollét esetén fagykárok ellen is alkalmazható bizonyos funkciója az eszköznek, már csak hab a tortán. Ezek megerősítése nélkül is biztos voltam benne, hogy ezúttal nem egy ócska reklám különleges fogásainak áldozata lettek, hanem egy valóban minőségi terméket találtam. Gondolom, hogy mondanom sem kell, hogy már én is szereltettem be magunkhoz egy ilyet, és ezt a döntésemet egyáltalán nem bántam meg. Egyszerűen megért minden fillért az a plusz komfort, amit ez a klíma képes nyújtani. Érdemes kipróbálni.