Múlt héten légkondi szerelés volt nálunk

Múlthét szerdán nagy öröm ért minket otthon: klímát szereltek be hozzánk! Már régóta szerettünk volna otthonra a családommal klímát, hogy a nyári nagy melegeket könnyebb legyen elviselni, de aztán valahogy mindig elhalasztottuk a dolgot, különböző okokra hivatkozva. Volt, hogy közbejött egy komolyabb kiadás, ami elvitte a megtakarításainkat, de olyan is megesett, hogy nem volt olyan forró a nyár, ezért úgy gondoltuk, hogy a klíma felesleges lenne.

A fordulópont tavaly augusztusban jött el. Addigra annyira átmelegedett a lakásunk, hogy hiába csináltunk kereszthuzatot egész éjszaka, akkor sem csökkent harminc fok alá a hőmérséklet. Így aztán megegyeztünk a feleségemmel, hogy jövő nyáron már nem szeretnénk ugyan ezt átélni, szóval elkezdünk rá spórolni, hogy nyárig biztos össze tudjuk gyűjteni a klímához szükséges összeget. Az előre gondolkodásnak meg is lett a gyümölcse, már idén tavasszal a bankszámlánkon volt az a pénz mennyiség, amiből már bőven ki tudtuk fizetni az egész beruházást.

Miután az anyagi dolgok már biztosak voltak, már csak annyi dolgunk volt, hogy kiválasszuk, hogy milyen márkájú klímát szeretnénk, illetve találjunk szerelőt is, aki beszereli nekünk. Első körben megkérdeztem néhány ismerősünket, hogy van-e egy jó klíma szerelőjük, de a legtöbbjük nem tűnt szimpatikusnak, ezért inkább az internethez fordultam segítségül. Némi böngészés után találtam is egy honlapot, akik egy bizonyos márkájú klímát forgalmaznak csak, és náluk nemcsak a készülék megvásárlására van lehetőség, hanem ki lehet választani a légkondi szerelés opciót is, amikor is a cég saját szerelői jönnek ki és szerelik be a klímát a lakásba. Többször is elolvastam a honlapon ezt a részt, hogy biztosan jól értelmezem-e a dolgokat, majd a biztonság kedvéért fel is hívtam őket telefonon és megnyugtattak, hogy valóban így van: A kiválasztott légkondicionáló eszközhöz lehet kérni beszerelést is. Még azt is elmagyarázták kedvesen a telefonban, hogy mik a rendelés lépései. Kifejezetten meg voltam velük elégedve.

A telefonban hallottak alapján a honlapon keresztül kértem árajánlatot, amire hamar válaszolt is a cég, miután pedig mindent leegyeztettünk, már csak magára a tényleges beszerelésre kellett várni. Mivel egyszerre két készüléket vettünk, ezért a beszerelés majdnem egy teljes napot vett igénybe, annak ellenére, hogy a szerelők szinte megállás nélkül dolgoztak. Nem gondoltam volna, hogy ez ennyi időt fog igénybe venni, de hát ahogy mondani szokták, jó munkához idő kell! Amint használatra készen álltak a klímák, be is kapcsoltuk őket és élveztük, ahogy a kellemesen hideg első fuvallatok átjárják a lakásunkat. Felszabadító érzés volt az állandó forróság után.

Noha még csak bő egy hete vagyunk klíma tulajdonosok, már a készülék minden funkcióját kitapasztaltuk és örömmel használjuk. Jó ötlet volt előre spórolni rá, hogy megengedhessük magunknak a légkondikat, ráadásul még spóroltunk is egy kicsit, mert a cégnél, akitől rendeltük őket, éppen akció volt.