Új pénztárcával leptem meg magam, csak úgy

Férfiként kifejezetten rajongok a multimédiás eszközök iránt, mint a telefonok, tévék, számítógépek, tabletek, különböző konzolok, illetve lényegében minden más olyan dolog iránt is, amiket a nők nemes egyszerűséggel csak „kütyü” címszóval szeretnek illetni. Részben a praktikusságuk is vonz ezeknek a dolgoknak, másrészt pedig hozzájárulnak a megjelenéshez is. Bármennyire is ciki sokak szerint bevallani azt, hogy igenis számít, hogy egy férfinak például milyen telefonja van, szerintem igenis ez az információ is hozzájárul az első benyomáshoz.

Akárcsak a kiegészítők. Legyen szó cipőről, övről, óráról, vagy éppen a pénztárcáról. A pénztárca például kifejezetten fontos, hiszen azt sokszor előveszi az ember, amikor fizetésre kerül a sor. Én például azt vallom, hogy huszonöt év felett egy férfi bőr pénztárca alá nem szabad, hogy adja, mert minden más rossz képet fest róla. Ezt a tanácsot még a nagypapám adta nekem, mikor még tíz éves sem voltam. Akkoriban még a tépő záras, színes és mintás pénztárcákért voltam oda, de hát gyerekként ez teljesen normális. Mindenesetre a tanácsot azért megfogadtam, és húsz éves korom óta csak bőr pénztárcát használok.

Sajnos, bármilyen minőségi dolgokat vásárol is az ember, egy idő után minden elkopik és tönkre megy. Az én régi pénztárcám is erre a sorra jutott. Maga a bőr része még viszonylag rendben volt, bár kicsit meg volt kopva már az is, de a nagyobb problémám az volt, hogy a kapocs tökre ment rajta, ezért sosem tudtam becsukni rendesen. Így aztán nem volt más hátra, vennem kellett egy másikat.

Az interneten találtam egy honlapot, ahol bőr pénztárcákat is árultak, sok más, főként bőráruval egyetemben. Nagy volt a választék, de hamar kiválasztottam azt a pénztárcát, ami a legszimpatikusabb volt, mind színében, mind belső elosztásában. Fontos volt számomra, hogy legyen benne hely a kártyáknak (bankkártyák és a különböző pontgyűjtők) és legyen aprópénztartó része is. Sajnos sok férfi pénztárcának nincsen aprópénz tartó rekesze, annak ellenére, hogy nemcsak a nők, hanem a férfiak is használják ezt a pénznemet. Egyszer beleestem abba a hibába, hogy olyan pénztárcát vettem, amin nem volt aprópénztartó rész, ezért állandóan csörgött a zsebem és szétszórtam az apróimat. Ebből tanulva, azóta erre már különös figyelmet fordítok.

Megrendeltem a kiválasztott pénztárcát, kifizettem és a cég hamar kiszállította. Amint készhez kaptam, egyből át is pakoltam a régiből az újba és megnyugodott a lelkem, hogy végre megint elegáns pénztárcát vehetek elő, mikor fizetésre kerül a sor. Mivel kifejezetten jó minőségű bőrből készült, szerintem hosszú évekig ilyen szép marad, mint újkorában, de ha valamikor szétmenne, akkor szerintem újból ebből a webáruházból fogok rendelni, mert meg voltam velük elégedve.