Utolérjük a multimédia hatását egy gumi webshopnál is

Mióta elkezdtem a multimédia hatásait vizsgálni, egyre többet szoktam foglalkozni azzal, hogy hol jelennek meg ennek a hatásai. Más szemmel nézek mindig a tévéreklámokra, az újsághirdetésekre, de újonnan mindig megpróbálok érdekes weblapokat keresni: így találkoztam például egy gumi webshoppal is, ahonnan rengeteg új információt sikerült szereznem, de nem csak a multimédiáról, de az autógumikról is.

Az emlegetett gumi webshop legelőször a jó megjelenésével nyerte meg a figyelmemet. Valamennyire érdeklődő vagyok a dologgal szembe, hisz nekem is van autóm, és én is szoktam vásárolni téli és nyári gumit, vagy elvitetni egy szervizbe ellenőrzésre a kerekemet, de nem tartom magam egy nagy rajongónak. Itt azonban rögtön megragadt a szemem az autógumik képein, és én is elkezdtem olvasgatni a témában, hisz találtam rengeteg érdekes írást is. Így például azt is megértettem, miért kell akkora figyelmet szentelni a kerekek megfelelő állapotának. Képbe kerülhettem például arról, hogy miért nem szabad lapos kerékkel járni: milyen módon nehezíti meg ez a vezetést, mennyivel nehezebb a kocsit irányítani. Mostantól tudni fogom azt is, hogy ha nem viszem el egy időben a kocsimat szervizbe, akkor azzal azt kockáztatom, hogy bármikor kicsúszhatok egy kanyarban. Ugyanígy fontos lehet a kerekek kiegyensúlyozása, amit szintén szervizben lehet csak megcsináltatni, és nagyban segíti a biztonságos vezetést is.

A másik nagy téma, amiről tanultam, az a kerekek típusának leírása. Ez leginkább akkor fontos, hogyha a saját vásárlásaimhoz akarom megkeresni, milyen fajta kereket kell vásárolnom, és mik azoknak a pontos méretezései. A saját kerekeim például, amik a 175 65 r14 jelzéssel vannak ellátva, 175 centiméteres legnagyobb szélességgel rendelkeznek, az abroncsmagasságuk pedig ennek 65 százaléka. Ez annyiban nem fogja befolyásolni az életemet, hogy eddig is mindig csak a gumi oldalán lévő számot lemásolva vásároltam magamnak új kereket – ha nem szervizbe mentem, és kértem konkrétan, hogy adjanak ehhez megfelelő téli vagy nyári változatot. Ráadásul, ami a multimédia legjobb formájaként megjelent a honlapon, az a főoldalon található kereső volt, aminek a segítségével az autóm fajtáját kiválasztva a kerekem ismerete nélkül is meg tudtam találni, hogy mire van szükségem. Ilyenkor ugyanis maga a honlap fel tudja sorolni, hogy milyen fajta és méretű autógumik felelnek meg az én járművemhez, és azonnal tudom őket a kosárba rakni, akár házhozszállítást szeretnék, akár a helyszínen szeretném megvásárolni. Ez a funkció, a hozzá tartozó figyelemfelkeltő képek és a remek tartalmak azok, amik miatt úgy érzem, hogy ez a gumi webshop például olyan áruház, ahol remekül kihasználják a multimédia lehetőségeit, és úgy mutatják be az autógumikat, hogy még a laikusoknak is érdekes lehet – és nem csak azoknak, akik egy hirtelen defekt vagy kerékcsere miatt látogatnak ide.